Poètes roumains traduits en français

Comunicat de presă

Miercuri, 15.03.2023, ora 18.00, în cadrul După-amiezilor francofone la Suceava, Alianța Franceză din Suceava, în colaborare cu Liceul cu Program Sportiv Suceava organizează activitatea Poètes roumains traduits en français coordonată de doamna prof.dr. Sveica Loredana.

Plecând de la ideea că traducerea de poezie are nevoie de obținerea echivalenței emoționale, activitatea se concentrează asupra faptului că, pentru a rămâne fidelă, reinterpretarea poetică trebuie să mențină în echilibru estetica, semantica și forma. Activitatea dorește să transfere cât mai bine emoția liricii românești spre cea franceză pășind cu atenție pe puntea îngustă între două limbi reprezentând culturi diferite și, deci, atitudini diferite despre lume și viață.

          Poeților români precum George Bacovia, Lucian Blaga, Nichita Stănescu, Ana Blandiana și mai ales poetului Mihai Eminescu li se oferă sonorități noi, inedite pe parcursul a trei secvențe distincte de recitare în limba franceză.

         La Chanson de Prevert a lui Serge Gainsbourg, muzica clasică interpretată la pian, chitară clasică și electrică, trompetă sunt liantul care subliniază sensibilitatea interpretării elevilor din clasele de filologie din cadrul liceului.

Mai multe informații și documente video despre această activitate pot fi consultate pe adresa facebook a Alianței Franceze https://www.facebook.com/Alliance-Francaise-de-Suceava-100509888805151 precum și pe site-ul Alianței Franceze din Suceava: https://afsuceava.ro.